MILAN TRENC – CHANDRA U POTRAZI ZA ISTINOM

izdavač: V.B.Z.

Puno smo priča čitali o ljudima koji, u bijegu od žrvnja svakodnevice, ili nekog velikog životnog događaja (uredno nepovoljnog) bježe u osamu daleke Indije, nekog ašrama i, uz pomoć gurua/jogija dolaze do spoznaje o višem smislu života i prosvijetljeni se vraćaju u svijet. Chandra u potrazi za istinom zrcalna je inačica takvih priča – ovdje indijski guru Chandra dolazi u zapadni svijet održati turneju, no zaokupe ga svakodnevne “sitnice” poput televizijskih emisija (uglavnom dokumentaraca o prirodi i svemiru), zabavnih parkova… zbog čega svakodnevno zanemaruje svoje obveze vezane uz turneju, a u tome mu pomaže njegov vozač i tjelohranitelj Niki. Poput dvojice tinejdžera, bježat će nadzoru dviju producentica turneje i zabaviti se kao nikada u životu, a usput će doći i do nekih dubokih, mudrih spoznaja o današnjem svijetu. Kako priča bude odmicala, rasprave i spoznaje biti će sve kompleksnije i sve zanimljivije, sve do neminovnog kraja, nakon kojega nastupa najkompleksnija od svih.

Napisana kao niz anegdota koje prate doživljaje dvojice glavnih likova – koji ne mogu biti drugačiji, a opet se tako dobro razumiju – pravo je osvježenje u moru priča o prosvjetljenju. Bilo da ju čitate kao simpatičan roman prepun humorističnih trenutaka, ili kao svojevrsnu parodiju priča spomenutih na početku ovog osvrta, Chandra u potrazi za istinom zagrijat će vam srce i priuštiti vam par sati kvalitetnog opuštanja, smijeha i meditacije, uz pokoju mudru po(r)uku. Pisana pitkim, brzim stilom, u kratkim poglavljima, idealna je za brzinski predah, a dodatni “šmek” daju i fenomenalne iliustracije koje su djelo samog autora.

Od prvog trenutka kad sam ugledala naslovnicu, a zatim i pročitala sinopsis, znala sam da će me Chandra u potrazi za istinom oduševiti. Iako se radi o romanu, knjiga sadrži “dodatnu vrijednost” i definitivno je jedna od onih koje će se uvijek naći pri ruci, spremne za ponovno čitanje. Iskreno se nadam da je ovo tek početak druženja s Milanom Trencom kao romanopiscem i potajno priželjkujem čitav serijal Chandrinih i Nikijevih avantura. Apsolutna preporuka!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s